CH Square utvecklar nytt logistikcenter åt DFDS

DFDS etablerar nytt toppmodernt Logistikcenter i Borås. Foto: Hökerum Fastigheter

CH Square har tecknat avtal med rederi- och logistikbolaget DFDS om att etablera ett nytt toppmodernt Logistikcenter i Borås. Byggnationen av den 35 000 kvadtarmeter stora fastigheten påbörjas omgående för att vara redo för inflytt i slutet av 2021.

– Vi är väldigt stolta över att få genomföra denna etablering åt DFDS och vara en del i deras satsning att utöka sin svenska kontraktlogistikverksamhet. Borås attraktiva logistikläge matchar DFDS strategi väl och blir en bra grund för deras fortsatta tillväxtresa. Vi har haft en öppen och lösningsfokuserad dialog genom hela processen och ser nu fram emot ett lyckat gemensamt projekt, säger Peter Nilsson, vd & Partner i CH Square.

– Etableringen i Borås ger oss stor potential för att ytterligare växa vår verksamhet med befintliga industrikunder och attrahera nya. Genom att bygga ett lager av den här storleken kommer vi att kunna erbjuda ytterligare lagertjänster för att täcka alla steg i kundens hela leverantörskedja. Vi ser fram emot vårt samarbete med CH Square, säger Niklas Andersson, Executive Vice President och Head of Logistics på DFDS