Bravida Norge installerar i Drammens nya sjukhus

Foto: Wikimedia

Bravida Norge har signerat kontrakt för leverans av elarbetet till centralbyggnaden till det nya sjukhuset i Drammen. Kontraktet har ett ordervärde om drygt 340 miljoner norska kronor.

Centralbyggnaden som är 90 000 kvadratmeter nybyggnation, kommer att bli en toppmodern sjukhusbyggnad fördelad på nio våningar. Hållbarhet har ett starkt fokus i flera dimensioner i detta projekt, vilket går i enlighet med Bravidas strategi. Under de senaste åren har Bravida Norge byggt upp god kompetens inom sjukhusbyggnader och har nyligen genomfört Tønsberg-projektet.

– Vi tackar Helse Sør-Øst RHF för att de valde oss som leverantör av elinstallationer i detta spännande projekt. För oss på Bravida Norge är detta ett av de största kontrakten vi haft på ett enskilt område. Vi är redan med i projektet på säkerhet, lås och beslag som tilldelades 2020. Detta är ett viktigt kontrakt för Bravida då byggande och drift av sjukhus är ett prioriterat marknadssegment för oss. Vi har flera stora sjukhusbyggnader under produktion, vilket möjliggör kompetensöverföring som säkerställer en bra projektimplementering med rätt lösningsval, kommenterar Tore Bakke, vd för Bravida Norge.

Projektet kommer att sysselsätta cirka 10-50 personer från Bravida med egna anställda från avdelningar i Drammen, Sandefjord, Asker, Sarpsborg och Fredrikstad. En viktig del av bemanningen kommer att vara många av Bravidas skickliga lärlingar.

– Vi har under flera år arbetat målmedvetet och strategiskt för att vinna de här kontrakten och jag är stolt över alla inblandade som gjort det här möjligt. Mycket arbete har lagts ner i anbuds- och dialogfasen, och vi ser nu fram emot att komma igång med detta projekt, kommenterar Øyvind Hagen, divisionsdirektör för Division Østlandet i Bravida Norge.

Projektet startar omedelbart med planering och samarbete. Produktionen startar våren 2022 och ska färdigställas år 2025.