Passivhuscentrum kan bli nationellt centrum

Carlos Andersson, verksamhetsledare Passivhuscentrum Västra Götaland, Janine Alm Ericson (mp), riksdagsledamot Alingsås, Peter Eriksson (MP), bostads- och digitaliseringsminister, Marie Grahn kommunikatioonschef PHC, Joakim Järrebring (s), kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande Alingsås, Kristina Jonäng (C), miljönämndens ordförande Västra Götalandsregionen.

Regeringen tar nu initiativ till ett nationellt informationscentrum för hållbart byggande. Det berättade bostadsminister Peter Eriksson (MP) under besöket på Passivhus Centrum Västra Götaland i Alingsås. -Arbetet här har inspirerat oss, sade han.

Passivhuscentrum Västra Götaland har i samverkan med Alingsås kommun och Västra Götalandsregionen i flera år jobbat hårt för inrättandet av ett nationellt informationscentrum för hållbart byggande. Det står nu klart att regeringen tar med en post för inrättandet i sin budgetproposition för 2017.

Enligt förslaget får Boverket ett ökat anslag på 10 miljoner kronor årligen från och med nästa år. Uppdraget är sedan att lämna driftbidrag till en eller flera organisationer som kan vara aktuella att ta på sig uppgiften. Att nyheten presenterades av bostadsministern under ett besök hos just Passivhuscentrum Västra Götaland, menar verksamhetschefen Carlos Andersson. - Här finns kunskapen och kompetensen och det är precis detta vi arbetat för i flera år.