NCC bygger skola i Flen

Illustration: Carlstedt Arkitekter

Flens kommunfastigheter har anlitat NCC för att bygga en ny grundskola i staden. Skolan byggs i direkt anslutning till befintligt Bildningscentrum och blir det första nya skolbygget i kommunen på många år. Ordern  är värd cirkaa 140 miljoner kronor.

– Det känns väldigt glädjande att vi kan genomföra det här projektet som skapar mycket goda förutsättningar för en positiv skolutveckling i Flen. Genom att vi valt att genomföra projektet i partnering, där vi tillsammans med alla inblandade aktörer gemensamt planerar och projekterar, tryggar vi genomförandeprocessen och får en bra och hållbar slutprodukt, säger Jan-Åke Henriksson, VD Flens Kommunfastigheter AB.

Skolan planeras för 600 elever från förskoleklass till sjätte klass med fyra parallella klasser i varje årskurs.

Byggnaden, som får tegelfasad med detaljer i plåt, uppförs i suterräng och omfattar ca 6 000 kvadratmeter. Den kommer bestå av tre delar som binds samman av ett runt trapphus i mitten. Stora glaspartier öppnar upp mot skolgården för att släppa in mycket dagsljus. Utformningen av skolgården kommer att anpassas till utomhuslek och utomhuspedagogik.

Skolbyggnaden kommer  att inrymma klassrum, slöjdsalar, elevhälsa och administration. Det blir också ett mottagningskök och en matsal. Lokalerna ska även användas till fritidsverksamhet.

– Vi ser fram emot att i samverkan med erfarna projektörer, FKAB och rektor med personal få utforma och uppföra en ny modern skola för barnen i Flen. På NCC har vi lång och gedigen erfarenhet av att bygga innovativa och hållbara skolor som erbjuder den allra bästa miljön för barnen att utvecklas i, säger Jonas Bergström, projektchef på NCC.

Markarbeten påbörjades i månadsskiftet november/december och skolan kommer stå färdig till höstterminen 2018.