Smygpremiär av Stiga Sports Arena

Illustration: AQ Arkitekter.

Eskilstunas nya arena Stiga Sports Arena i Munktellstaden är snart klar och invigning planeras i början av juni. Redan nu är det dags för smygpremiär när GUIF spelar slutspelsmatch i A-hallen.

Intresset är stort och det kommer att vara många människor som rör sig i arenaområdet. 

Munktellstaden är en stadsdel i utveckling och det finns redan nu mycket nytt att se för den som inte besökt området på länge. Munktellbadet, ett prisbelönst å-stråk och en ny gång- och cykelbro nedanför Willys har öppnat upp en ny förbindelse till Munktellstaden som gör det enklare att ta sig över ån med cykel och till fots. Framöver planerar man även att bygga gång- och cykelbanor och cirka 500 cykelparkeringar. 

Ett nytt parkeringshus kommer också att byggas på Munktellsparkeringen utanför arenan med byggstart i juni 2017. Under byggtiden kommer ersättningsparkeringar att anläggas strax norr om Munktellstaden.

– Vi på trafikavdelningen kommer också att vara på plats vid arenan på torsdag för att dela ut kartor och följa upp hur det ser ut. Mitt tips inför matchen är att inte slösa tid på att leta parkeringar precis vid Munktellstaden utan att istället åka direkt till de lediga p-platserna på Väster och inne i centrum och ta en trivsam promenad genom Munktellområdet, säger Anna Bergfors Fall.