Mälardalens högskola bygger nytt campus i Eskilstuna

Karta över avstängning av Bruksgatan. Bild: Eskilstuna kommun /Lantmäteriet

 Nu inleds arbetet med Mälardalens högskolas nya campus i Eskilstuna. I samband med byggstarten stänger vi av en del av Bruksgatan och parkeringsplatsen Vallonen.

Mälardalens högskola har nu påbörjat arbetet med ett nytt campus i Eskilstuna. Verksamheterna i Sporthallen och Vattenpalatset har flyttat och i mitten av mars är det dags för rivning för att ge plats för den nya högskolan. Redan nu pågår invändig sanering av byggnaderna och etablering av byggbodar på plats. Det nya campuset beräknas vara klart för inflyttning till hösten 2019.

Byggnationen av det nya campuset kommer att leda till en del störningar för trafiken men säkerhet och framkomlighet är prioriterad. I samband med byggstarten stänger vi av en del av Bruksgatan och parkeringsplatsen Vallonen.

Området runt gamla sporthallen stängslas in och blir arbetsplats och parkeringsplatsen används som etableringsyta. Besökare till den djurklinik som ligger i anslutning till bygget kommer att kunna ta sig dit via Rademachergatan - Bruksgatan. Avstängningarna börjar på måndag 27 februari och kommer att gälla fram till det nya campuset står färdigbyggt.