Lyxlägenheter byggs ovanpå ett befintligt hus vid Fridhemsplan

31 stycken bostäder ska byggas på taket på Sankt Eriksgatan 34-38. Foto: Axxonen Properties

Lyxbygge görs på tak vid Fridhemsplan. Det beskrivs som ett helt unikt bostadsprojekt. Bygget av 31 nya takbostäder startar vid Fridhemsplan.Lägenheterna ska byggas som en fristående påbyggnad fyra våningar ovanpå på det befintliga huset på adressen Sankt Eriksgatan 34-38.

Projektet som kallas för Altitude ska bli ett nytt sätt att bo och leva, mitt på Kungsholmen med magisk utsikt över Stockholms takåsar och förstklassig service som underlättar vardagen.

– Lägenheterna placeras på plan 7-10 ovanpå en befintlig fastighet. Översta våningen är 30 meter över gatunivå säger Markus Klasson, vd på Axxonen Properties som står bakom projektet.

Axxonen Properties anser sig sträva efter att utöka begreppet bostad till att betyda mer än väggar, golv och tak. Vi arbetar med bostadsutveckling inom “Property Branding”, en kombination av varumärke, arkitektur och ett tydligt koncept utifrån en idé om målgruppens behov och önskemål. Målet är att skapa en unik känsla i fastigheten som förstärker upplevelsen av den egna bostaden.

Det blir exklusiva, yteffektiva lägenheter med egen terrass eller balkong samt tillgång till den gemensamma loungen, No.10, på tionde våningen. På No.10 finns vardagsrum, matplats, kök och bibliotek, samt en 100 kvadratmeter stor takterrass med spektakulär utsikt över Stockholms innerstad. Ett förlängt vardagsrum för både enskilda och gemensamma aktiviteter där ägaren kan bjuda hem vänner, träffa grannar eller jobba hemifrån.

I Altitude får ägaren, enligt Axxonen Properties "tryggheten i ett eget hem" och samtidigt hotellets bekvämligheter, med tjänster som till exempel städning, tvätt och paketleveranser.

Källa: Axxonen