BoKlok bygger i Åhus

Bild: BoKlok

Nu planerar BoKlok att bygga 56 nya lägenheter på Täppet i Åhus. Försäljningen kommer att starta i oktober 2017. Byggstart är planerad till våren 2018, med beräknad inflyttning våren 2019.

- Vi är väldigt glada att vara med och utveckla ett nytt område i Åhus, med bostäder som vanliga människor har råd med, säger Henrik Grahn, projektledare på BoKlok.

Lägenheterna kommer att ha ett, två, tre eller fyra rum med en yta på 31, 55, 72 respektive 85 kvadrarmeter. De byggs som bostadsrätter och den totala boendekostnaden inklusive avgift till bostadsrättsföreningen och ränta blir cirka 4.297 kronor per månad för en tvårumslägenhet.

- På Täppet har man nära till naturen, havet och Åhus centrum. Det går även snabbt och smidigt att pendla till Kristianstad. Att bygga här och kunna erbjuda bra bostäder till ett bra pris känns roligt, säger Henrik Grahn.

Det nya området kommer att vävas in fint i befintlig tallskog med cykelbana hela vägen till Täppetstranden. Förhoppningen är att kunna erbjuda mer till ett redan omtyckt område. Mellan husen planeras det också för gröna ytor och gemenskap. Det är 300 m till närmsta busshållplats och i närområdet finns mataffär, vårdcentral, skola och förskola.

Bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning i en lokal i Åhus. En turordningslista upprättas och kunder får välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats.