Klart för upprustning av Djurgårdsvarvet

Bild: Mats Fahlander

Nu är den nya detaljplanen för området kring Djurgårdsvarvet klar. Planen klubbas på stadsbyggnadsnämndens möte den 19 april och innefattar en utveckling av varvets verksamhet med inriktning mot äldre båtar. Varvet får också restaurang, kafé och möteslokaler som öppnar upp området för besökare.

– Djurgårdsvarvet är en plats fylld av tradition och historia men som få besökt, trots placeringen precis bredvid Gröna Lund. Nu blir det möjligt att fortsätta med den flera hundra år gamla varvsverksamheten samtidigt som platsen öppnas för fler besökare och blir ett tillskott till Djurgården som besöksmål, säger stadsbyggnadsborgarrådet i Stockholm, Regina Kevius (M).

– Den nya restaurangen kommer att ligga intill Beckholmsbron och kommer till form och material att påminna om de befintliga byggnaderna på platsen, säger Regina Kevius.

Visionen för Nya Djurgårdsvarvet är att värna och vårda träbåtsflottan och varvet med dess historiska byggnader och miljöer. Varvets huvudsakliga verksamhet rör renovering av klassiska träbåtar med båthall, snickeri, virkeslager, måleri och mekanisk verkstad. Ambitionen är att skapa en mötesplats med restaurang, kafé och möteslokaler och öppna upp området för besökare.