Första spadtaget i Näsby avklarat

Bild: Örebrobostäder

Ett gemensamt spadtag i vinterkylan markerade starten på ÖBOs nybyggnation av 17 radhus och 24 lägenheter enligt Bo Klok-konceptet i Näsby. Namnet på ÖBOs nya hus är Näsbyås. Redan under hösten 2013 kommer de första boende att kunna flytta in.

Stadsdelen Näsby växer. För att komplettera den övriga bebyggelsen bygger ÖBO nu 41 nya hyresrätter i stadsdelen, i ett nära samarbete med Skanska och IKEA i deras koncept Bo Klok.

– Idag vill vi skapa stadsdelar med variation, säger Karin Sundin, ÖBOs ordförande i ett pressmeddelande. För ÖBO är det därför viktigt att komplettera med hyresbostäder i de stadsdelar där äganderätt annars är den dominerande boendeformen.

I takt med att staden växer och får runt 1 500 nya invånare varje år har det blivit svårare att både hitta en ny bostad eller byta bostad. – På så vis är det extra positivt att vi kan genomföra detta projekt tillsammans med just Bo Klok. Det är ett färdigt och fungerade koncept, som kan ge oss nya bostäder med en förhållandevis kort byggtid, förklarade Karin Sundin.

Själva spadtaget togs gemensamt av Lena Baastad, Karin Sundin och Patrik Ihrstedt, distriktschef, Skanska.