Realfond Ryssland förvärvar utanför Moskva

Fastighetsfonden Realfond Ryssland har gjort ytterligare ett förvärv. Markområdet som fonden nu förvärvat ligger i Klin 8 mil från Moskvas ringled. Området är 30 hektar och är redan omklassificerat till byggbar mark. Fonden planerar att detaljplanereglera marken och stycka de 30 hektaren till cirka 170 villatomter om vardera cirka 1500 kvadratmeter och därefter sälja området som tomtmark utan hus.

– Området är redan omklassificerat till byggbar mark vilket innebär att ett betydelsefullt steg i förädlingsprocessen redan är avklarat och att tiden fram till försäljning kortats avsevärt. Realfond Ryssland valde att köpa detta markområde trots att det redan var omklassificerat från jordbruksmark då ett pris kunde förhandlas fram som motsvarades av priset för jordbruksmark samt kostnaden för omklassificeringen. Området har även redan tillstånd till gas. Sammantaget anser vi att en mycket attraktiv affär kunde ros i hamn vilket vi är mycket glada för, säger Adam Fischer som är styrelseordförande i Realfond Ryssland i ett pressmeddelande.

Adam Fischer var fram till för ett par år sedan ansvarig för Ikeas markförvärv i Ryssland och köpte och omklassificerade då ett 15-tal jordbruksmarkområden till byggbar mark där Ikeas Megacenter kunde uppföras. – Nu börjar även försäljningen av fritidshustomter återhämta sig säger Anton Tajiev, Realfond Rysslands vd. En rapport angående marknadsutvecklingen från IntermarkSavills Research i Moskva visar att under första halvan av 2010 ökade nybyggnationen av villor i det övre prissegmentet starkt.

Realfond Ryssland är ett publikt aktiebolag där allmänheten bjudits in att investera i verksamheten. Fram till den 8 oktober pågår en emissionsperiod  då det går att teckna sig för aktier i Realfond Ryssland.