Myloc Construction hanterar bygglogistiken vid Karlatornet åt Serneke

Bild: Serneke

Serneke står som huvudentreprenör för Nordens hösta byggnad, Karlatornet, som blir Göteborgs första skyskrapa med sin höjd på 245 meter. Arbetet med Karlatornet är i full gång och det råder minst sagt utmaningar när mycket material skall levereras på små ytor i ett högt arbetstempo. Utifrån rådande markförhållanden blev grundläggningen en logistisk nöt att knäcka och bygglogistiken kommer fortsatt prioriteras när leveranser nu ökar och logistiken blir mer vertikal.

”Myloc Construction var en av de första leverantörerna vi kontrakterade” berättar Caroline Ernström, projektledare på Karlatornet. ”Bygglogistik är en av de största utmaningarna med projektet och med Myloc Construction fick vi förutsättningar för att planera, styra och följa upp all materialförsörjning till projektet”. Caroline fortsätter, ”Både vi själva, våra underentreprenörer och vår logistikpartner Ahlsell arbetar i samma system vilket ger oss möjligheten att koordinera logistiken på ett effektivt sätt. Att Myloc även skapar förutsättningar för enkel koordinering med andra projekt i Karlastaden är enbart ett plus.”

Anders Eklund, ansvarig för Myloc Construction delar sin syn på samarbetet ”Vi fick tidigt en bra dialog med Serneke och kunde konstatera att Myloc Construction kunde lösa många av de logistiska utmaningarna Serneke såg med Karlatornet.” Anders fortsätter, ”Det är mycket inspirerande att få samarbeta med Serneke i ett så banbrytande projekt som Karlatornet.”