Nu börjar Logicenters anläggning i danska Køge byggas

Nu har det första spadtaget tagits för Logicenters anläggning i danska Køge. Foto: Logicenters

Nu har det första spadtaget tagits för Logicenters anläggning i danska Køge, söder om Köpenhamn. Fastigheten, som byggs på spekulation, utvecklas med stort fokus på hållbarhet och beräknas stå färdig under början av 2022.

Under 2020 förvärvade Logicenters en markyta på 160 000 kvadratmeter i den danska logistikparken Skandinavisk Transport Center i Køge, söder om Köpenhamn. Under kommande år planerar logistikfastighetsaktören att utveckla anläggningar om totalt 68 000 kvadratmeter i parken. I en första etapp har man nu påbörjat utvecklingen av en 16 000 kvadratmeter stor logistikanläggning. Fastigheten byggs på spekulation och beräknas färdigställas under våren 2022. Och i enlighet med Logicenters ambitiösa hållbarhetsmål kommer det bland annat att finnas möjlighet att installera solceller på taket.

– Vi är mycket glada över att ha tagit det första spadtaget av vår nya fastighet i Skandinavisk Transport Center. Køge är ett extremt bra logistikläge med närhet till internationell flygplats, viktiga motorvägar och hamnar. Vi ser därför fram emot att få välkomna vår framtida hyresgäst till en toppmodern och hållbar logistikanläggning i ett optimalt läge i Öresundsregionen”, säger Matthias Kettelhoit, Head of Logicenters.

Närheten till Köpenhamn och Malmö gör Køge till ett strategiskt beläget område för logistik och transporter, då motorvägarna E20, E55 och E47 går igenom Køge. Dessutom ligger Køge hamn endast tre kilometer bort vilket innebär närhet till utmärkta sjötransporter i Östersjön.