Peab bygger ut Varners logistikcenter i Vänersborg

Utbyggnaden är på 19 000 kvadratmeter. Bild: Peab

Peab har fått uppdraget att bygga ut modekoncernen Varners distributionscenter i Trestad Center i Vänersborg. Beställare är fastighetsbolaget M62 Holding och kontraktssumman uppgår till 215 miljoner svenska kronor.

Utbyggnaden är på 19 000 kvadratmeter och innefattar lagrings-, hanterings- och personalytor. Det nya logistikcentret kommer att möjliggöra fler arbetstillfällen och bidra till utvecklingen i Vänersborg.

– Vi ser en god efterfrågan på effektiva lager- och logistikfastigheter i attraktiva lägen och är därför glada över att kunna utveckla detta logistikprojekt. Peab bemannar projektet från våra två kontor i Trollhättan och Uddevalla så den lokala närvaron kommer att bli en stor styrka i detta projekt, säger Magnus Wedholm, biträdande regionchef Peab.

Byggnaden kommer att miljöcertifieras enligt Breeam, nivå Very good. Fokus på hållbarhet är stort med bland annat solceller på taket. 

– Syftet med utbyggnaden är att öka vår kapacitet för den allt ökande onlinehandeln, men även att ge våra butiker bättre service. Vi har jobbat ihop med Peab tidigare i Vänersborg och är väldigt nöjda med att ha fått en stor, effektiv och flexibel partner med lokal förankring i Trestadsområdet, säger Anders Eriksson, Supply Chain Director på Varner.

Uppdraget är en totalentreprenad i partnering med byggstart hösten 2021. Målet är att ta anläggningen i drift november 2022.