Consto tecknar avtal för 60 lägenheter och en förskola på Tullholmen

Bild: Mondo Arkitekter.

Consto har fått förtroendet att som totalentreprenör uppföra hyresrätter på Tullholmen i Karlstad för beställaren Karlstads Bostads AB (KBAB). Fokus för projektet är att möta den växande efterfrågan på små lägenheter, särskilt från ungdomar, och samtidigt berika området med en förskola för lokalsamhället.

Projektet, "Bageriet 2," är ett åttavåningshus som kommer att erbjuda 60 små och moderna hyreslägenheter och inkludera en förskola med sex avdelningar. - Det känns kanonkul att få uppföra detta projekt tillsammans med KBAB, det blir det första projektet vi gör tillsammans. Utöver det så känns det extra bra att kunna fortsätta utbyggnationen av det nya området på Tullholmsviken parallellt med de övriga projekt vi uppför där, säger Martin Andersson Frohm, Regionchef på Consto.

"Bageriet 2" kommer att bestå av 42 ettor med varierande ytor mellan 30 och 36 kvadratmeter. Dessutom kommer huset att innehålla tolv tvåor mellan 44 och 45 kvadratmeter samt sex treor på 71 kvadratmeter. Förskolan kommer att vara i de två nedersta våningarna.

Projekteringsstarten är planerad till januari och byggstarten beräknas inledas i april 2023. Byggnaden förväntas att vara klar för inflyttning under 2025.