Skanska investerar i nytt bostadskvarter i Bromma, Stockholm

Foto: Skanska

Bostadsrättsprojektet Åstranden 5, som ligger i området Mariehäll, består totalt av tre hus. Vattenutsikt och närheten till Bällstaviken har varit central för utformningen av både hus, lägenheter och gårdar mellan husen. Gårdarna, med stort fokus på växtlighet och grönska, erbjuder naturliga mötesplatser för ökad trivsel i området.

Åstranden 5 blir certifierat enligt Nordens officiella miljömärkning Svanen, vilket innebär höga krav på kvalitet, miljö-, energi- och hälsoaspekter. Bostäderna har lägre energianvändning än byggkraven samt högre krav på kemikalier och ventilation. Sammantaget innebär det bättre inomhusmiljö och lägre klimatpåverkan än annan nyproduktion. Kvarteret kommer dessutom att förses med solceller på taken.

bild
Foto. Skanska 

Förberedande arbeten har påbörjats och projektet förväntas vara färdigställt under det fjärde kvartalet 2023.

Skanska är ett av de ledande bygg- och projektutvecklingsföretagen i Norden, med verksamhet inom husbyggnation och infrastrukturbyggande i Sverige, Norge och Finland samt utveckling av bostäder och kommersiella fastigheter på utvalda hemmamarknader. Kommersiell fastighetsutveckling sker även i Danmark. Skanska omsatte cirka 66 miljarder kronor i sin nordiska verksamhet och hade cirka 14 800 anställda under 2020.