Peab planerar att bygga 125 nya bostäder i Barkarö, Västerås

Illustration: Anders Holmberg Arkitekter, luftperspektiv över området som visar hur bostäder kan komma att utformas. Bilden kommer från detaljplanen och behöver inte överensstämma med hur den slutgiltiga utformningen av området blir.

Peab Bostad förvärvar mark för att uppföra ca 125 nya bostäder i natursköna och familjevänliga Barkarö utanför Västerås. Marken har förvärvats av Barkarö Holding AB.

Området ligger i fint läge i skogspartiet intill Barkarö IP och Barkarö Handelsträdgård. På platsen planerar man att uppföra 125 nya bostäder. Detaljplanen har vunnit laga kraft och består av småhus i form av rad-, par-, kedjehus och fristående villor samt ca 70 lägenheter i flerbostadshus om 3 våningar.

Mer information om projektet och bostäderna finns på peabbostad.se/kvarnbacken
Byggstart av Kvarnbacken planeras till sommaren 2023.

I Barkarö har man nära till naturen och Västerås inom räckhåll. Här finns förskolor, grundskolor, friluftsliv med skogen alldeles intill och fritidsaktiviteter vid idrottsplatsen och elljusspår, samt en av Västerås alla golfbanor alldeles runt knuten. Barkarö trafikeras av lokaltrafiken med buss och det finns cykelbana hela vägen in till Västerås om man föredrar cykeln före bilen eller bussen.