Modernisering av Bodenbos bostadsbestånd tillsammans med NCC

Foto: NCC

Under sommaren 2023 avslutade NCC renoveringen av två tidigare etapper bestående av 18 och 42 hyreslägenheter på Sergeantsgatan i Boden. I maj inleder NCC den tredje renoveringsetappen med ytterligare 54 lägenheter på uppdrag av den kommunala stiftelsen Bodenbo.

I uppdraget ingår rivning, renovering och sanering, vilket kommer att förbättra kvaliteten för Bodenbo:s hyresgäster. Arbetet beräknas pågå fram till juni 2026.

"Det är av stor vikt för Bodenbo att erbjuda våra hyresgäster en trygg och modern boendemiljö. Genom detta samarbete med NCC kan vi fortsätta att hålla en hög standard för våra bostäder," säger Johan Enström, fastighetschef på Bodenbo.

I lägenheterna kommer stambyten, köks- och badrumsrenoveringar samt förbättringar av gemensamma utrymmen att genomföras, inklusive säkerhetsåtgärder såsom byte av lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar. Dessutom kommer ett nytt energieffektivt ventilationssystem att installeras i huset, vilket också bidrar till en bättre inomhusmiljö.

"Vi strävar efter att bidra till hållbara renoveringsprojekt och förlänga befintliga byggnaders livslängd. I detta gemensamma projekt anser jag att vi har lyckats väl med att balansera de nödvändiga investeringarna samtidigt som vi kan bidra till en hög boendestandard," säger Ellen Bäckman, projektutvecklare på NCC Building Sweden.

Affären är värd cirka 50 MSEK och kommer att registreras som order i NCC Building Swedens affärsområde under första kvartalet 2024.