Lundo satsar på moderna lärmiljöer tillsammans med NCC

Bild: NCC

Bygget av den nya skolbyggnaden, som omfattar två våningar och en totalyta på cirka 8 000 kvadratmeter, är planerad att påbörjas under april 2024. När den nya skolan är klar kommer den nuvarande högstadieskolan att rivas och skolgården kommer att omgestaltas. Skolan är avsedd för elever i årskurs 7-9. Projekteringsarbetet har redan genomförts och nu är det dags att påbörja byggnationen.

"Vi har samarbetat med olika organisationer inom staden, såsom utbildning, idrott och teknisk förvaltning, för att planera skolans utformning och säkerställa att lärmiljöerna blir så ändamålsenliga och hälsosamma som möjligt för både elever och personal," säger Esa Lehmusvuori, avdelningschef på NCC Building Nordics i västra Finland. "Vi är stolta över att vara en del av detta projekt."

"Utbyggnaden kommer att ge oss större och modernare lokaler, vilket är mycket välkommet," säger Jonas Nylund, chef för tekniska tjänster på Lundo stad. "Vi är glada över att ha en mycket kompetent och erfaren entreprenör för skolprojektet. Den nya skolan kommer att öka vår attraktivitet och vi ser fram emot att påbörja arbetet under april."

Byggnationen förväntas vara färdigställd under 2026. Uppdraget, värt cirka 195 miljoner SEK, registreras i affärsområdet NCC Building Nordics under första kvartalet 2024.