Johan Ericsson blir vd för nybildade Logistea

Johan Ericsson vd för Logistea Foto: Therése Särnbäck

Det nybildade fastighetsbolaget Logistea har köpt logistikfastigheten Örja 1:20 i Landskrona från det danska logistik- och transportföretaget DSV, som i samband med transaktionen tecknade ett långt hyresavtal för fastigheten.

 

Nu har Johan Ericsson utsetts till vd för företaget, som ska noteras på Nasdaq First North. Catellas Corporate Finance agerade finansiell rådgivare i transaktionen och Catella Bank bistod Logistea vid en kapitalanskaffning som tillförde bolaget cirka 230 nya aktieägare.

 

– Efterfrågan på investeringar i fastighetsprojekt av hög kvalitet är stor bland våra kunder och intresset var även stort för emissionen i Logistea. Projektet är ytterligare ett exempel på vår ambition att erbjuda kunder inom Wealth Management högkvalitativa investeringsmöjligheter inom fastighetssektorn baserat på vårt fastighetskunnande inom vår rådgivningsverksamhet, säger Robert Fonovich, chef för Catellas Corporate Finance i Sverige och Tord Topsholm, vd för Catella Bank i en gemensam kommentar.        

 

Fastigheten Örja 1:20 är bebyggd med en modern terminalbyggnad med tillhörande kontor och har en uthyrningsbar yta om drygt 40.000 kvm. Fastigheten utgör en del av DVS:s nordiska logistikcenter och byggnaderna på den förvärvade fastigheten uppfördes 2012.