11:e Grand Prix gick till arkitekt Filippo Taidelli

Arkitekt Filippo Taidelli, till höger,med Franco Manfredini, president för Casalgrande Padana. Foto: Casalgrande Padana
Filippo Tadellis congress center. Foto:Casalgrande Padana
Detta val, säger juryn, ”preciserar bilden av en campus som en ny, modern urban by på landsbygden strax utanför en storstad, nämligen Milano.”
Humanitas University är en ny internationell läkarskola i Milano byggd vid sidan av det kända Humanitas Research Hospital. Taidelli fick i uppdrag att rita en ny universitets campus för cirka 1000 studenteri orten Rozzano. Foto: FTA, Taidelli

Arkitekt Filippo Taidelli från byrån FTA har vunnit första pris i kategorin "Shopping och kontor" vid den 11: e upplagan av tävlingen Grand Prix med sitt kongresscenterprojekt, tillsammans med en bredare presentation av Humanitas-universitetets campus.

Juryn motiverade sitt beslut genom att hänvisa till kongresscenterprojektet och dess campus, ”som visar en raffinerad känslighet när det gäller att harmonisera kvaliteten på lokaliteter och täckande ytor genom användning av olika nyanser av jordrelaterade färger för fasader i olika arkitektoniska byggnadsenheter.”

Detta val, säger juryn, ”preciserar bilden av en campus som en ny, modern urban by på landsbygden strax utanför en storsta, nämligen Milano.”