Lindbäcks rustar fabriken i Öjebyn

Bild från nuvarande produktionsflöde i fabriken i Öjebyn. Foto: Lindbäcks

Lindbäcks bygger en helt ny produktionsanläggning på Haraholmen samt investerar 50 miljoner i den befintliga fabriken i Öjebyn.

    – Det finns de som tror att när vi nu bygger en ny fabriksanläggning på Haraholmen kommer vi att lägga ner i Öjebyn men det stämmer alltså inte. Tvärtom. Vi satsar stort även här genom att bygga om och förnya vår utrustning för att få ett effektivare flöde med bättre överblick, säger Peter Eriksson, fabrikschef i ett pressmeddelande.

Lindbäcks bygg investerar i fabriken i Öjebyn för att effektivisera och synliggöra flödet. Ombyggnationen och den nya utrustningen innebär att det taktade produktionsflödet i fabriken blir effektivare. Genom att produktionsordningen och flödet blir mer synliggjort blir det enklare för produktionsledningen att planera men också för personalen att följa produktionen.

    – Det nya flödet kommer att vara långsiktigt hållbart genom att det ökar takten och säkerställer vår kvalitet. Dessutom stämmer det bättre överens med våra värderingar och principer för produktion än vårt nuvarande arbetssätt, säger Peter Eriksson.

 

FAKTA 

  • Ny produktionsanläggning Haraholmen, budget: 480 mkr
  • Yta:ca 40 000 kvm inkl. produktion, lager, kontor, restaurang, personalutrymmen mm
  • Befintlig fabrik i Öjebyn, budget 50 mkr
  • Total kapacitet:1600 lägenheter/år som tillsammans med befintlig produktionsanläggning i Öjebyn ger en produktionskapacitet på 2400 lägenheter/år