Trähus ska byggas i Västra Tureberg

Bild: Gustav Appell Arkitektkontor

Sollentunahem vill utveckla Västra Tureberg i Sollentuna och bygga olika typer av bostäder, bland annat med radhus på befintliga bostäder. Kommunen har valt att gå vidare med Sollentunahems ansökan om att bygga cirka 86 nya lägenheter i radhus på befintliga tak och ett 16 våningar högt hus, båda i trä.

Sollentunahem planerar små radhus på taken av sina befintliga fyravåningshus, och på gården föreslås ett 16 våningar högt hus. Tanken är att radhusen kommer bestå av en våning med loft och att tillgång sker via befintliga trapphus och hissar, som kompletteras med en ny våning. Stadsbyggnadsnämnden i Sollentuna tog i veckan beslut om att gå vidare med Sollentunahems ansökan.

- Det här förslaget har vi tagit fram tillsammans med Gustav Appell Arkitektkontor nu under hösten och vi tycker att den nya bebyggelsen kompletterar den befintliga miljön på ett väldigt trevligt sätt. De små trähusen på taken tillsammans med det högre huset, som vi också skissar på att ha i trä, kommer att bli ett nytt och spännande landmärke i Tureberg, säger Emelie Samuelson, fastighetsutvecklingsansvarig på Sollentunahem i ett pressmeddelande.

Planen beräknas kunna lämnas till kommunfullmäktige för antagande under våren 2018.