Sollentuna i avtal med Skanska

Bild: Dinell Johansson

Sollentuna kommun tecknar ett intentionsavtal med Skanska. Avtalet är en viktig del i kommunens programarbete med det gamla mässområdet och möjliggör 500 nya bostäder och omkring 25 000-30 000 kvadratmeter yta för lokaler i centrala Sollentuna.

Under stadsbyggnadsnämndens sammanträde togs beslut om att gå vidare med planerna på att skriva ett intentionsavtal med Skanska gällande det gamla mässområdet. Intentionsavtalet med Skanska reglerar vilken part som ska exploatera vilka kvarter, vilket är en viktig del i det fortsatta programarbetet för området. Avtalet möjliggör omkring 500 nya bostäder och omkring 25 000-30 000 kvm yta för lokaler av olika slag.

- Vi är väldigt glada över att teckna detta intentionsavtal med Skanska och vi kan nu gå vidare med detaljplaneläggning av området som möjliggör den mycket efterlängtade omdaningen av det gamla mässområdet, säger Andreas Hellström, exploateringschef, Sollentuna kommun.

Det gamla mässområdet får förutsättningar att utvecklas till en av de mest spännande delarna av Sollentuna, med inslag av bostäder, service och kommersiellt ytor.

Det slutliga beslutet kring intentionsavtalet med Skanska väntas tar under kommunfullmäktiges sammanträde den 20 juni.