Stockholmshem flyttar huvudkontor till höghus i Skärholmen

Foto: Stockholmshem.

Exploateringsnämnden fattade den 24 augusti beslut om markanvisning för Stockholmshems nya huvudkontor och hyresrätter. Därmed tas nästa steg för att möjliggöra en flytt av det kommunala bolaget Stockholmshems huvudkontor från Södermalm till Skärholmen. Projektet innebär 100 nya hyreslägenheter och en arbetsplats för cirka 200 personer i ett 18-våningshus i Skärholmen centrum.

- Det är positivt att Stockholmshem snart kan flytta in till Skärholmen. Detta är en central pusselbit i majoritetens satsning Fokus Skärholmen och det stämmer väl överens med vår politik om att skapa fler arbetstillfällen i ytterstaden, Projektet kommer också bidra till att skapa en mer levande och trygg offentlig miljö i centrum, säger Jan Valeskog (S), biträdande finansborgarråd.                      

Stockholmshems nya hus med både bostäder och kontor i Skärholmens centrum blir en profilbyggnad i området och för Fokus Skärholmen. Utöver detta kommer projektet bidra till att skapa en tryggare och tillgänglig publik miljö i och runt centrum.