BoKlok utvecklar bostäder på Öland

Bild: BoKlok.

 BoKlok planerar att bygga 24 nya lägenheter på Öland. Byggstarten är planerad till i början av 2018. 

- Vi är väldigt glada att vara med och utveckla ett nytt område i Färjestaden med bostäder som vanliga människor har råd med. Närheten till havet, ett stort serviceutbud och pendlingsavstånd till Kalmar gör Färjestaden till ett område som lockar många, säger Peter Johnson, projektledare BoKlok.

Färjestaden är ett område där du har nära till allt du behöver för en bekväm vardag – vacker natur, hav, skola, mataffärer, restauranger och shopping. Från Färjestaden tar man sig till Kalmar på cirka 20 minuter via Ölandsbron med buss eller bil. Under vår och sommar kan man även ta sig till Kalmar med cykelfärjan över Kalmarsund som tar cirka 30 minuter.

Det nya området, Liljekonvaljen, planeras bestå av 24 bostadsrättslägenheter och ligga bredvid BoKlok Äppellunden som stod klart för inflyttning våren 2016. Lägenheterna kommer att bestå av två, tre eller fyra rum och kök med en yta på 53, 69 respektive 81 kvadratmeter med antingen egen balkong eller altan.

- Vi kan hålla låga priser genom att alltid tänka i stora volymer. Vi bygger både våra hus och lägenheter i fabrik och kan därför använda rationella tillverkningsprocesser. Dessutom minskar vi då påverkan på miljön och klimatet och skyddar husen från väder och vind, säger Peter Johnson.