Fotbolls-VM omvandlade Rysslands stålbaserade infrastruktur

Foto av Samara Arena efter det första spelet i 2018 FIFA VM. Foto: Wikipedia, kredit: Serega2363

Fotbolls-VM 2018 må vara över, men dess effekter på Rysslands infrastruktur fortsätter i 11 ryska städer på grund av landets omfattande investeringar i stålbaserad infrastruktur, däribland i form av 5500 kilometer moderniserad järnväg.

Andra åtgärder inkluderade användning av stål för att tillfälligt öka antalet sittplatser i flera fotbollsarenor, samt åtgärder i syfte att förbättra hållbarheten hos stadionanläggningar, meddelade World Steel, en ideell organisation som representerar några av de största internationella players inom ståltillverkning.

Rysslands flexibla stålinramade fotbollsplaner anses garantera idag en hållbar och idrottsligt användbar infrastruktur.

För de drygt en miljon turister, som besökte landet under fyra veckors fotbollsturnering ställde ryska järnvägsmyndigheter mer än 700 extra tåg in i trafik.

Resorna var gratis för alla med match-biljetter. Dessa tåg transporterade fotbollssupportrar över de 5500 kilometer moderniserade järnvägslinjer som förband de olika spelanläggningarna.

År 2015 öppnades ett nytt stålverk i Chelyabinsk inför kommande ökande efterfrågan på byggande och stål.

Förutom företagets egna uppdrag för en rad VM-projekt, producerade gjuteriet JV Konar-Cimolai stål till det 462 meter höga Lakhta-centret i St Petersburg, Europas högsta byggnad, samt en elegant stålbro i Chelyabinsk.

Denna 11 000 kvadratmeter stora stålstödda konstruktion fungerar som tak för en imponerande stadion, vilket bidrar till att projicera ljusprojekt genom konstruktionens genomskinliga skal med 8000 ton stål.

Designad av den nederländska arkitekten Erick van Egeraat och den ryska arkitekten Mikhail Posokhin, utrustades även historiska Dynamo-stadion med en övergripande unik stålkonstruktion som användes för att förstärka sittplatsbärarna.

Dess kapacitet är 27000 platser, med en möjlig utökning av platserna med upp till 45 000 åskådare. Det utnyttjade stålet var speciellt belagt med ett anti-korrosionsmedel baserat på aktiverad zink för att säkerställa ett långvarigt skydd mot det extrema Moskva-klimatet.

Dessa transformerbara strukturer resulterade i några av de mest avancerade konstruktionskoncept.

Källa: World Steel