Skanska bygger åt Östersundshem

Bild: Skanska

Skanska har fått i uppdrag av Östersundshem att bygga sju flerbostadshus med totalt cirka 250 hyresrättslägenheter i Östersund. Husen ska uppföras i områdena Remonthagen och Tallåsen. Ordervärdet är 295 miljoner kronor.

Östersundshem har upphandlat husen inom ramavtalet Sabo Kombohus Plus, ett avtal som de allmännyttiga bostadsföretagens organisation, Sabo, tecknade med Skanska och två andra byggbolag häromåret.

– Upphandlingen skedde i hård konkurrens, och därför är vi glada över att få bli samarbetspartner med Östersundshem. Detta visar att Sabos strävan efter bra hus till en rimlig kostnad fungerar, säger Ulf Lindström, projektchef på Skanska Sverige AB.

Skanska kommer att bygga fyra hus i Remonthagen och tre hus i Tallåsen. Samtliga hus blir åtta våningar höga med lägenheter i varierande storlekar.  

– I och med bygget av de nya områdena möter vi en del av den efterfrågan som finns på nya hyreslägenheter i centrala Östersund, säger Daniel Kindberg, vd på Östersundshem.

Avsikten är att husen ska Svanen-certifieras.

Byggnadsarbetena inleds redan i sommar i Remonthagen och husen kommer att fastställas etappvis i de båda områdena. Enligt preliminär tidplan ska samtliga hus vara färdigställda före utgången av 2017.