Klimatsmarta planer för framtida bostäder

På Karlssons äng i Kalmar ska det byggas bostäder. Ett av de bolag som är intresserade är I Am Home AB som planerar att bygga 23 bostadsrätter på mellan 45 och 156 kvadratmeter, skriver Östra Småland.

– Vi vill att de som köper själva ska få utforma sitt boende därför kommer vi i priset för våra bostadsrätter inkludera tid tillsammans med en arkitekt som utifrån köparens specifika behov och smak utvecklar och designar lägenheten, berättar Petra Wertheimer, marknadschef på I Am Home.

– Fokus kan vara enkelt och mer ekonomiskt eller mer påkostat och innovativt. Några lägenheter har extra högt i tak, där kanske någon vill göra ett loft, fortsätter Wertheimer.

Hållbarhet är också en av de stora punkterna som präglar bygget. Husen byggs i trä och på taken ska solceller installeras. Man kommer också försöka återvinna regnvatten till bevattning och WC.

Lägenheterna ska inte bli dyrare än bolagets nuvarande.

– Dessutom kommer energikalkylen vara lägre i och med att vi har solceller på taket så jag skulle säga att det kommer bli ett förmånligt boende, säger Pontuz Löfgren, vars mäklarfirma kommer stå för försäljningen.