Kävlinge kommuns nya badhus – Harjagersbadet

Visionsbild över entrén till Harjagersbadet - Kävlinge kommuns nya badhus. Bild: Norconsult AB

Arbetsliv- och fritidsnämnden fattade på onsdagen beslut om namn på Kävlinge kommuns nya badhus. Namnet – Harjagersbadet – har en stark geografisk och historisk koppling till kommunen.

Kävlinge kommun har beslutat att bygga ett nytt badhus i närheten av tågstationen i centrala Kävlinge. Badhuset byggs i tre våningar, med familjebad på de två övre våningarna och en friskvårdsavdelning med gym och gruppträning på entréplan.

I fjol bjöds alla kommuninvånare in till att lämna förslag på vad det nya badhuset ska heta. Omkring 150 förslag kom in, där olika varianter av Stationsbadet var mest återkommande. Stationsbad finns dock redan på olika platser i landet och andra, mer kommunspecifika namnförslag, har testats.

Vid onsdagens möte var frågan uppe i Arbetsliv- och fritidsnämnden, som då beslutade att döpa badhuset till Harjagersbadet.

- Vi ville ha ett namn som är unikt för Kävlinge kommun. Harjagersbadet har en stark geografisk och historisk koppling till kommunen, säger Johan Ericsson, ordförande i Arbetsliv- och fritidsnämnden.

Harjager var namnet på den härad som bland annat innefattade nuvarande Kävlinge kommun och som fått sitt namn efter socknarna Stora Harrie och Lilla Harrie.

I oktober övertar KKB den fastighet där badhuset ska byggas och projektet är nu inne i bygglovsprocessen.

- Enligt planen kommer vi att kunna ta det första doppet i nya badhuset våren 2023, berättar Johan Ericsson.

 

bild
Bild: Norconsult AB