C24 Bygg öppnar tillfällig butik precis vid Godisfabriken i Gävle

Fastigheten ligger i centrala Gävle i närhet till stationen och utvecklingsområden Gävle Strand och Godisfabriken. Visionsbild över kvarteret Godisfabriken i Gävle. Foto: C24 Bygg.

I april öppnar den lokala bygghandlaren C24 Bygg en ny tillfällig butik precis intill Godisfabriken. Med denna unika satsning hoppas man bidra till mer hållbart byggande samt förbättra logistiken för både byggherrar och hantverkare på byggarbetsplatserna i och kring Godisfabriken.

Butiken kommer att förenkla både logistik och få ner antalet transporter in på området.

– Detta är ett test från vår sida som jag tror både hantverkare, beställare samt även Gävleborna som bor i området kommer att välkomna och uppskatta, berättar en entusiastisk Mathias Printz, som till vardags arbetar som hållbarhetssamordnare på C24 Bygg.

Med denna så kallade pop-up butik vill C24 Bygg bidra till en mer effektiv byggarbetsplats genom att hantverkarna kan gå till butiken och fylla på med det material som behövs för dagen.

Den mobila projektbutiken på cirka 90 kvadratmeter kommer att byggas upp i Baggarevarvet och erbjuda runt 500 olika artiklar, i första hand olika förbrukningsartiklar samt förnödenheter. Artiklar som även kommer att kunna köras ut med eldrivet arbetsfordon inom området.

– Med vår lösning får byggarna tillgång till allt de behöver på ett ställe och onödiga transporter in och ut på området kan reduceras. Vilket är både tidsbesparande och bra för miljön, fortsätter Mathias Printz som kommer att fungera som samordnare i den nya tillfälliga butiken.

Med färre transporter så minskar även belastningen på vägnätet betydligt. Redan idag är Södra Skeppsbron, Fältskärsleden och Islandsbrons vägnät hårt belastat. Och med både brandstation och polisstation i närområdet kan varje sekund vara viktig vid en eventuell utryckning.

Utöver satsningen på den tillfälliga butiken kan C24 Bygg erbjuda regionens mest utvecklade logistiklösningar för hållbart byggande till både byggherrar och beställare. Via sitt toppmoderna logistikcenter har C24 stor kapacitet att lagra även skrymmande byggmaterial, som sedan kan samlastas så att varje transport utnyttjas optimalt.

På detta sätt kan det totala antalet transporter reduceras och det är även lättare att styra transporterna till tider som påverkar övrig trafik samt de boende runt Godisfabriken i så liten utsträckning som möjligt. 

– Att hela Godisfabriken-projektet andas så mycket miljö & hållbarhet fick oss på C24 Bygg att börja tänka i helt nya banor, hur vi på bästa sätt kan stötta våra kunder och deras underentreprenörer. Och här menar vi att den tillfälliga butiken bidrar till att få ner antalet transporter och på så sätt minska utsläppen, avslutar Mathias.