Bygmastipendiet går till två elever på Spånga Gymnasiesärskola

Bild: Spånga Gymnasiesärskola

På valborgsmässoafton delades Bygmastipendiet för första gången ut till elever på programmet för fastighet, anläggning och byggnation på Spånga Gymnasiesärskola. De lyckliga vinnarna blev Edvin Blomgren och Marcus Carvalho Görnebrand.

I fredags var det valborgsmässoafton och mösspåtagning för flera av Sveriges gymnasieskolors sistaårselever. Mösspåtagningen på programmet för fastighet, anläggning och byggnation på Spånga Gymnasiesärskola kombinerades med utdelningen av årets första Bygmastipendie. Gymnasiesärskolan, som tidigare tillhört Stockholms Byggtekniska Gymnasium i Kista, har från och med i år en egen utdelning och eleverna Edvin Blomgren och Marcus Carvalho Görnebrand blev årets första stipendiater.

– Att gå en gymnasieutbildning handlar inte bara om kunskapsinhämtning utan också om personlig utveckling. Marcus och Edvin är två värdiga stipendiater som på olika sätt har utvecklats och tagit stort ansvar för sina fortsatta livsresor. Det har varit fantastiskt för oss i personalen att se dem resa sig efter nederlag för att sedan ta kliv framåt och ta ansvar för sig själva och sin utveckling, säger kursansvarig Tobias Klintberg.

Bygma instiftade stipendiet för åtta år sedan i syfte att inspirera fler till att satsa på en utbildning och karriär inom byggbranschen och skänka yrkesstolthet till ungdomar på väg ut i arbetslivet. För att vinna stipendiet ska eleverna antingen ha gjort en skolprestation utöver det vanliga, lyckats vända en nedåtgående spiral eller med ambition och stolthet ha byggt någonting som är anmärkningsvärt. Om Bygmastipendiet: Bygmastipendiet delas ut till sistaårselever som gjort något bra på Bygg- och anläggningsprogrammet vid ett urval av landets gymnasieskolor. Bygma fördelar 10 000 kr per skola i slutet av varje läsår.