ALM Småa Bostad byggstartar 20 småhus i Upplands Väsby

Bild: ALM Equity

ALM Småa Bostad byggstartar första etappen i projektet Eds Allé i Upplands Väsby med 20 par- och radhus i bostadsrättsform. Eds Allé kommer bestå av cirka 55 par- och radhus fördelat på tre etapper, som tillsammans omsluter en grönskande innergård. Sedan tidigare har ALM Småa Bostad byggt 18 radhus i området.

Husen får ett stadsmässigt uttryck mot gatan och privata tomter mot den gemensamma innergården. Parhusen är cirka 160 kvm fördelat på tre våningar om totalt 6 rum och kök, och radhusen är cirka 107 kvm fördelat på två våningar om totalt 5 rum och kök. Läget är naturskönt med Edssjön endast några hundra meter bort.

Eds Allé är en ny stadsdel i Upplands Väsby som totalt kommer innehålla cirka 800 nya bostäder, fördelat på både hus och lägenheter. Visionen för stadsdelen är att knyta samman jordbrukslandskapet och staden.

”Upplands Väsby är en stark tillväxtregion och det känns kul att få bidra i Eds Allés utveckling med våra yteffektiva radhus, men även kunna erbjuda parhus för de som vill ha större yta både inne och ute.”, säger Louise Eklund, Affärsområdeschef ALM Småa Bostad.

Totalentreprenaden kommer utföras av 2xA Entreprenad, som ingår i ALM Equity koncernen.