Altura färdigställer äldreboenden i Skåne

Foto: Altura

Samhällsfastighetsaktören Altura fortsätter utöka sin närvaro i Skåne. I Löddeköpinge och Hässleholm får nu hyresgästen Vardaga tillträde till Alturas nya vård- och omsorgsboenden. Fastigheten i Löddeköpinge utvecklades tillsammans med fastighetsutvecklaren Drevviken och med Novum Samhällsfastigheter i Hässleholm.

Under våren 2019 stod det klart att Altura, tillsammans med Drevviken, skulle utveckla morgondagens vård- och omsorgsboende i skånska Löddeköpinge. Samma år tecknades avtal om förvärv av ett 4 000 m2 stort äldreboende i skånska Hässleholm där Novum Samhällsfastigheter skulle stå för utvecklingen. 15- åriga hyresavtal tecknades med vårdaktören Vardaga som förhyr båda fastigheterna. I linje med Alturas strategi kännetecknas fastigheterna av hög kvalitet och hemlika miljöer som ska främja social interaktion och gemenskap.

”Det känns bra att vi äntligen öppnar Villa Fridsbo och äldreboendet i Hässleholm. Likt våra övriga äldreboenden, så har fastigheterna i Skåne utvecklats med såväl boende och anhöriga som personal i fokus. Vår ambition är att våra samhällsfastigheter ska främja välbefinnande och att skapa en hemtrevlig känsla. Vi vill återigen tacka Vardaga, Drevviken och Novum för ett gott samarbete hittills.”, säger Dorotea Stellmach, Sverigechef på Altura.

Den färdigställda fastigheten i Löddeköpinge rymmer totalt 60 lägenheter och en total yta om 4 100 m2. Fastigheten har optimerats för att de boende ska kunna njuta av en kvalitativ tillvaro både inom- och utomhus. Villa Fridsbo inkluderar en stor trädgård med en stensatt uteplats och växthus som kommer möjliggöra trivsamma vistelser för de boende. Fastigheten erbjuder även flera gemensamma utrymmen med innovativa lösningar för att bidra till en ökad social interaktion.

Det andra äldreboendet är beläget i hjärtat av Hässleholm, på samma plats som den tidigare dansbanan Björksäter. För att hedra platsens arv har delar av dansbanan återanvänts i den nya utvecklingen. Fastigheten rymmer totalt 60 högkvalitativa lägenheter om en total yta om drygt 4 000 m2 .

”Det glädjer oss att fastigheterna nu är färdigställda och våra verksamheter kan flytta in. Tillsammans med Altura, Novum och Drevviken har vi haft höga ambitioner och det är spännande att se resultatet av vårt samarbete. Med ambitionen att sätta standarden för morgondagens äldreboenden så har fastigheterna utvecklats och optimerats med innovativa lösningar, något vi är mycket stolta över. Vi hoppas att de boende i Löddeköpinge och Hässleholm kommer att trivas i deras nya bostäder och vi ser fram emot framtida samarbeten med Altura.”, säger Malin Appelgren, Tillväxtchef på Vardagas koncernmoderbolag Ambea.