MTA och PostNord bygger terminal i Växjö

Foto: DHL

MTA Bygg och Anläggning uppför en ny terminal för PostNords räkning i Växjö. Terminalen ska hantera paket, pall och styckegods. Byggstart är planerad till augusti 2017.

- PostNord växer inom logistik, och för att skapa förutsättningar för att hantera de nya volymerna på ett effektivt sätt investerar vi i vår infrastruktur, säger Anders Holm, chef PostNord Sverige.

Terminalen blir cirka 17 000 kvadratmeter, och kommer att kunna sortera upp till 10 500 paket i timmen. Byggnaden kommer också att fungera som distributionshubb, vilket innebär att brevbärare och chaufförer kommer att ha sin arbetsplats i den nya anläggningen. Totalt räknar PostNord med att uppåt 400 personer kommer att arbeta i terminalen.  

- PostNord genomgår just nu den kanske största förändringen i vår långa historia. Människor handlar och kommunicerar på helt nya sätt idag, och förändringen kommer att fortsätta. Vi ska finnas där och möta de behov kunderna har, nu och i framtiden, och den nya terminalen blir en viktig pusselbit, säger Anders Holm.