WSP vinner uppdrag i Arboga

Foto: WSP.

WSP har genom ett ramavtal med Arboga kommun tilldelas uppdraget att utreda och projektera reparation av Herrgårdsbron inklusive damm i Arboga. Bron, med nybyggnadsår 1899, har en mycket viktig funktion för fordonstransporter. 

 

Herrgårdsbron är en kombinerad bro och damm belägen i centrala Arboga. Den nuvarande bron är från 1899 och är betydelsefull för fordonstransporter och dammen reglerar vattennivåerna uppströms bron i Arbogaån.

Uppdraget är multidiciplinärt och arbetet med att reparera bron samt byta ut reglerluckor innefattar bland annat förstudie med konsekvens- och avbördningsutredning, projektering av förfrågningsunderlag, arbets- och bygghandlingar samt rådgivning under byggtiden.

Uppdraget har erhållits genom ramavtal inom området tekniska konsulttjänster broar, som är en strategisk tjänst som Arboga kommun haft sedan 2013.

 

– Bron och dammen har inspekterats ovan och under vattenytan, då konstaterades ett antal allvarliga skador på konstruktionerna. Därför behöver man nu reparera bron och stötbotten samt byta ut reglerluckorna i dammen. Arboga kommun har varit väldigt nöjd med WSPs tidigare insatser och vill därför ta hjälp av oss med detta uppdrag, säger Mikael Sundh, projektledare WSP.

Uppdraget utförs under 2017 och reparationen utförs under 2018.