Nytt hotell på Frösön ger lokala jobb

Bild: Quality Hotel & Resort Frösö Park

Bygget av det nya hotellet på Frösön ger lokala företag jobb. Ett av de företag som anlitas är Krokoms Träindustri AB, de har fått uppdraget att göra finsnickerier till  Quality Hotel & Resort Frösö Park. Bland annat snickrar de den specialritade receptions- och bardisken som ger karaktär till hela lobbyn.

– Hotellbygget är betydelsefullt för företag i vårt område. Vi i vår tur anlitar flera lokala entreprenörer, till exempel Granit och Form i Ås, Bye Plåtslageri och Ramsele snickeri. Dessutom tycker våra snickare att det är ett väldigt roligt jobb, säger Terese Zetterman, vd Krokoms Träindustri i ett pressmeddelande.

Gedigna material är ett genomgående tema i hotellets lobby. Receptionen har till exempel en vägg med mässingshyllor. Krokoms Träindustri levererar även specialritade buffébord och konferensbord. 

Arbetet påbörjas nu och ska vara klart till öppningen av hotellet den 5 maj. Det är det lokala företaget Attacus Bygg som har huvudentreprenaden för det nya hotellet och totalt jobbar idag cirka 80 personer på bygget.