Nock Massiva Trähus anställer för att möta efterfrågan

Foto: Nock Massiva Trähus

Nock Massiva Trähus har under mars anställt åtta nya medarbetare till sin fabrik i Älvängen utanför Göteborg för att möta efterfrågan på sina klimatsmarta och kostnadseffektiva bostäder i korslimmat trä. Det handlar bland annat om logistikansvariga, arbetsledare och produktionsoperatörer.

I syfte att kunna möta Sveriges ökade efterfrågan på klimatsmarta och kostnadseffektiva bostäder fortsätter Nock Massiva Trähus att bygga upp relevant kompetens för hela produktionsprocessen.

– Det känns väldigt roligt i dessa annars dystra tider att ha möjligheten att anställa ytterligare personal till vår fabrik. Sverige behöver bygga fler klimatsmarta bostäder som människor har råd att bo i för att vi ska kunna möta både bostadsbristen och klimatkrisen, säger Örjan Landström, vd för Nock Massiva Trähus.

Nock Massiva Trähus bygger klimatsmarta, kvalitativa och kostnadseffektiva flerbostadshus i korslimmat trä med modern volymbyggnadsteknik. Husen byggs nästan helt färdigt i fabrik, vilket ger snabb produktionstid och möjliggör låga hyresnivåer för de boende.

Bland kommande projekt återfinns bland annat 66 studentrum i Örebro, som Nock ska bygga tillsammans med NA Bygg på beställning av Eken i Almby AB. Byggandet startar i april och lägenheterna beräknas vara inflyttningsklara i början av 2021.

Ett av Nock Massiva Trähus tidigare byggprojekt är det arkitekturprisbelönade kvarteret Pumpan i Alingsås som byggdes under våren 2019 i samarbete med Alingsåshem och Peab. Pumpan består av 26 hyreslägenheter för unga vuxna och och ritades av Okidoki Arkitekter.

– Med den stora bostadsbristen som råder i Sverige, kombinerat med de klimatutmaningar vi står inför, så ser jag en stark framtid för industriellt träbyggande. Jag ser fram emot att få vara med och stärka den interna kompetensen och samtidigt öka Nocks produktionskapacitet, säger Karl Lihnell, nytillträdd produktionsansvarig hos Nock Massiva Trähus.

Enligt Boverket råder i dag bostadsbrist i 240 av 290 svenska kommuner och den senaste prognosen visar att över 600 000 nya bostäder behöver byggas till år 2027. Samtidigt står byggsektorn i dag för 20 procent av Sveriges samlade klimatpåverkande utsläpp.