Peab planerar byggstart av kontorshuset The Corner på Hyllie

The Corner. Illustration: Peab

Nu planeras byggstarten av The Corner, mitt i Hyllie Centrum. Huset är ritat av Wingårdhs Arkitekter och certifieras med Miljöbyggnad och WELL för att garantera bästa möjliga förutsättningar både för människa och miljö.  

Peab Projektutveckling har varit en stark aktör i Hyllie och har sedan området började ta form, utvecklat totalt 90 000 kvadratmeter, varav 70 0000 är kontorsytor. Man var först på plats och har utvecklat byggnaderna runt Hyllie Stationstorg och The Point.

– Point Hyllie är färdigutvecklat och det är dags för oss att ta nästa steg som projektutvecklare på Hyllie. The Corner blir ett hus som inte bara sticker ut med sin arkitektur och sitt erbjudande, utan det blir även certifierat enligt WELL och Miljöbyggnad. Allt i linje med vår ambition att göra våra hyresgäster mer framgångsrika och som stödjer tanken att förbättra vardagen där livet levs, säger Christian Dahlman, regionchef Peab Fastighetsutveckling Syd.

 Wingårds Arkitekter har ritat huset som kännetecknas av sin vågiga blåskimrande fasad, välvda fönster och välkomnande entré. Huset kommer att bli 7000 kvadratmeter stort med flexibla kontorsytor fördelat på 7 våningar. Hyresgästerna kommer erbjudas gemensamma takterrasser, lummig innergård och ljusa lokaler med 3 meter i takhöjd. Det planeras för co-working och restaurang på bottenvåningen och Peabs ambition är att The Corner ska bli ett levande kontorshus.

– Vi har redan sett ett stort intresse för huset och diskuterar med flera aktörer där vi är nära ett hyresavtal i många fall. Jag tror det är husets läge, arkitekturen och det människovänliga, som tilltalar hyresgästerna. WELL är en certifiering som ger en stämpel på det vi i många fall redan ser som hygienfaktorer; ljusa och anpassade lokaler med god arbetsmiljö, uppmaning till rörelse, frisk luft och grönska med fokus på våra hyresgästers välbefinnande, säger Camilla Ahlgren, marknads- och uthyrningschef Peab Fastighetsutveckling Syd.The Corner har planerad byggstart under våren och kommer kunna erbjuda hyresgäster att flytta in vid årsskiftet 2022/23.