GotlandsHem lämnar in bygglovsansökan för 62 bostäder i Visby

Kvarteret Signallottan 2 ligger vid Stora Törnekvior och Ada Blocks gata på A7-området i Visby. Illustration: Visbyark.

Nu lämnar GotlandsHem in bygglovsansökan för 62 bostäder i kvarteret Signallottan 2 i Visby. Det nya kvarteret kommer bestå av miljösmarta hus med bostäder i olika storlek, från ettor till femmor.

Den sista byggbara tomten på A7-området i Visby som är avsedd för bostäder är Signallottan 2. Där planerar nu GotlandsHem att bygga 62 nya bostäder. Planerna för Signallottan är spännande med miljösmarta hus och nytänkande kring tvättstugor och laddningsstationer för elcyklar.

 

bild
Kvarteret Signallottan 2 finns vid Stora Törnekvior och Ada Blocks gata på A7-området i Visby. Illustration: GotlandsHem

 

Miljösmarta hus

– Byggnationen innefattar allt från flerfamiljshus till radhus och vissa av bostäderna kommer att vara öronmärkta för ungdomar och studenter, säger Johan Malmros, chef bostadsutveckling GotlandsHem.

Husen kommer vara miljösmarta med mycket låg energiförbrukning och egen solenergi för uppvärmning av gemensamma utrymmen och vatten. De gemensamma tvättstugorna kommer använda ny teknik för minsta miljöpåverkan.

 

bild
Bostäderna i Signallottan 2 beräknas vara redo för inflyttning i under hösten 2022. Illustration: GotlandsHem

 

Om bygglov beviljas fattar GotlandsHems styrelse beslut om byggstart vid ordinarie styrelsemöte 1 juni.