Succén med råa lägenheter kommer till Luleå

Foto: RAW Property

Efter Uppsala och Linköping, nu kommer succén med råa lägenheter till Luleå. Ett banbrytande koncept på den svenska bostadsmarknaden där köparna själva får färdigställa sina boenden – efter smak och personlighet. Detta sedan RAW Property har fått en direktanvisning för att bygga ett bostadshus med ca 60 råa lägenheter i området Kronan i Luleå. Ett projekt som beräknas stå färdigt under 2024.

Konceptet med råa lägenheter är etablerat i ett flertal länder, men i Sverige är det nytt. Uppstickaren RAW Property har två tidigare projekt, det färdigställda och slutsålda RAW Rosendal i Uppsala och det säljstartade RAW Vallastaden i Linköping. Och därefter står Luleå på tur.

RAW Property har nämligen fått en direktanvisning för ett bostadshus i området Kronan i Luleå. Projektet, RAW Kronan, kommer att bestå av ca 60 bostäder på mellan 34 – 145 kvadratmeter. Byggstart planeras till 2023 och inflyttning till 2024.

bild
Foto: RAW Property

– Genom att skapa rum för personlighet vill vi bryta likriktningen på bostadsmarknaden. Något som bemötts väldigt positivt – särskilt av kommuner som vill skapa mångsidiga och dynamiska bostadsområden. Med råa lägenheter erbjuder vi Luleå-borna möjlighet att frigöra sin inneboende kreativitet, och skapa sina egna personliga lägenheter från grunden, säger Oliver Thornton, vd på RAW Property.

RAW Propertys råa lägenheter är i omålad betong och har öppen planlösning utan innerväggar, så att den boende får göra sin egen rumsindelning. I varje lägenhet finns ett enkelt kök och ett komplett badrum. El, vatten och ventilation är också framdraget, inkopplat och redo att lätt pluggas vidare när de boende bygger nya rum. Allt för att göra det enkelt för varje köpare att färdigställa sin lägenhet på egen hand och utifrån egna preferenser.

bild
Foto: RAW Property

Genom sitt unika erbjudande, att möjliggöra för boende att skapa sitt helt egna drömboende från grunden utan att först behöva riva ut fullt fungerande interiör, har RAW Property fått ett positivt bemötande av både kommuner och bostadsspekulanter. Och dialog om ytterligare markanvisningar förs med flera kommuner.

– Både mottagandet för vårt slutsålda projekt i Uppsala och nyfikenheten från både kommuner och bostadsköpare över hela landet har varit överväldigande. Det märks att det finns ett utrymme att fylla, bara man vågar sticka ut och göra någonting nytt, avslutar Oliver Thornton.

bild
Oliver Thornton, vd på RAW Property. Foto: RAW Property