Sverige utses som nästa tillväxtmarknad av turismjätte

Bild: OYO Vacation Homes

OYO Vacation Homes, som är del av världens största företag inom stugindustrin, gör omfattande investeringar på den svenska marknaden i 2021. Företaget välkomnar därför den erkända, svenska affärsmannen Martin HP Söderström som styrelsemedlem i den europeiska avdelningen och medinvesterare.

En av världens största företag inom stugindustrin, OYO Vacation Homes, som bland annat äger Stugsommar, gör framöver stora investeringar för att öka sin marknadsandel och tillväxt i Sverige. I den process blir den erkända, svenska affärsmannen Martin HP Söderström ny styrelsemedlem och medinvesterare i OYO Vacation Homes.

Martin HP Söderström har en stark bakgrund från finansvärlden, bland annat rådgivning om investering och finansiering, strategiska företagsuppköp och private banking, och är en veteran inom uppbyggnad och växt av teknologiföretag. Martin HP Söderström är dessutom styrelseordförande och grundare av en rad företag, som HMP och HH&P Executive Search samt stiftande medlem av Brilliant Minds, som är ett symposium som hålls i Stockholm och Djursholm Country Club, som är en familjemedlemsklubb i Stockholm. Martin är också styrelsemedlem i företagen Ocean Outdoor, Randviken och Grundéns samt seniorrådgivare i Polar Structure.

Intresset för semesterhus i Norden exploderar

I dag erbjuder OYO Vacation Homes privata semesterbostäder med full service på attraktiva platser överallt i Europa. Med över 50 000 husägare, 140 000 bostäder i 70 länder och 2,8 miljoner gäster om året är OYO Vacation Homes redan en av de ledande spelarna på den europeiska marknaden för semesterboende.

OYO är ett framgångsrikt varumärke med kraftig utveckling i bokningar och beläggning över hela Europa, vilket har drivits av företagets egenutvecklade teknologi, dataanvändning och fokus på bra kundupplevelser. I Norden fick DanCenter, Stugsommars moderbolag, en ökning på 137 procent i sista minuten-bokningar under juli och augusti förra året, medan dessa bokningar i det övriga Europa steg med 56 procent under samma period. Det beror bland annat på att turister i högre grad föredrar semesterboende där det både finns plats för privatliv och går att hålla avstånd.