Singaporianerna är bland de flitigaste i världen på att använda smarttelefoner. Men enligt nyhetsbyrån AFP använder 140 000 telekunder i stadsstaten fortfarande knapptelefoner, som i stor utsträckning inte har 3G eller 4G.
I april får dessa lägga på för gott, eller uppgradera. Då stänger samtliga operatörer – M1, Singtel och Starhub – av de så kallade 2G-näten, för att frigöra värdefullt frekvensutrymme.
Första Iphone
Tidigare har Japan och Sydkorea stängt sina 2G-nät. Och senare i år går Australien samma väg.
Det är bara tio år sedan Apples första Iphone sparkade igång smarttelefon-revolutionen. Ironiskt nog var den modellen dock inte utrustad med 3G-uppkoppling. Det var en finess som kom i uppföljaren 2008.
Och mobiltelefoner med knappsatser, ofta utan 3G- och 4G-möjlighet, säljs fortfarande över hela världen. De kostar bara några hundralappar och batteritiden kan vara flera veckor.
Nu kan en telefon kosta från 100 Singaporedollar (600 kronor), har byggarbetaren Amin Sarkar tidigare sagt till Channel News Asia.
Att skaffa sådana (3G/4G-telefoner) kommer att kosta oss 200 dollar eller mer.
3210 bäst
Andra framhåller att man ofta får bättre täckning med 2G. Mindre rumsrena argument har framförts av kriminella i Storbritannien, som rapporteras betala dyrt för gamla Nokia-lurar eftersom de är så små att de går att smuggla i kroppsöppningar, och i sin omodernitet är svårare att avlyssna.
Londontidningen The Guardian utnämnde häromåret, med glimten i ögat, Nokias storsäljande GSM-modell 3210 till världshistoriens bästa telefon.
Och internationellt lär 2G överleva även de nya 5G-nätens intåg om något år. Antalet smarttelefoner beräknas av analysföretaget IHS Markit om fem år närma sig antalet människor på jorden, 6 miljarder respektive drygt 7,5 miljarder. Ändå väntas då var tionde abonnemang eller kontantkort globalt vara 2G, de flesta av dessa i Afrika och Latinamerika.