Värmländska byggföretag skärper säkerheten

Foto: Arbetsmiljöverket

Sveriges Byggindustrier satsar nu 50 miljoner kronor på olika åtgärder för att förbättra säkerheten på de svenska byggarbetsplatserna. Som ett led i detta arbete har en arbetsmiljögrupp bildats av medlemsföretagen i Värmland. Målet är att genom samverkan nå samma höga säkerhetsnivå på alla sina byggarbetsplatser.

Första steget är att samtliga medarbetare i de värmländska medlemsföretagen ska genomgå webbutbildningen www.ensakerarbetsplats.se. Gruppen arbetar också med att ta fram gemensamma ordnings- och skyddsregler för byggarbetsplatserna i Värmland.

I arbetsmiljögruppen representeras medlemsföretagen av AB Karlstads Byggtjänst, Arnessons Betongborrning AB, No Problem, BBM i Karlstad AB, Skanska och Sjöströms.

Sveriges Byggindustrier driver ett riksomfattande säkerhetsarbete under rubriken ”En säker arbetsplats”. Genom information, utbildning och rådgivning vill organisationen öka kunskaperna och medvetenheten om och förändra attityderna till säkerhetsfrågorna. Bland annat har regionala arbetsmiljörådgivare anställts för att bistå medlemsföretagen med råd och stöd.