Byggsatsning i Funäsdalen

De storsatsar på Funäsdalsberget, från vänster: Martin Essunger, Kjell Ericsson, Ulf Bodin och Martin Larsson.

Nu är byggnationen i full gång och vid årsskiftet står 34 nya lägenheter med totalt cirka 350 bäddar klara i direkt anslutning till storsatsande Funäsdalsberget och dalstation Röstberget. Totalt investeras, i första fasen, cirka 75 miljoner kronor i ett nytt liftnära boende.

– Ambitionen är att skapa 3 000 nya bäddar runt Funäsdalsberget de närmaste åren, säger Kevin Kirk, vd Funäsdalens Alpina AB.

Bakom investeringen och de 34 nya lägenheterna står en grupp med lång erfarenhet av upplevelse- industrin; Jonas Stenberg med kollegor från Ystad Saltsjöbad, Martin Essunger, XPE Group som också driver Säfsen Resort tillsammans med Kjell Ericsson, Martin Larsson, vd för Skeppsviken Fastighet AB och Ulf Bodin, vd för Plantera AB.– Vi för dessutom diskussioner med andra investerare som är intresserade av att bidra till både ökat boendeutbud och att investera i kommersiella fastigheter. Klartecknet för detaljplanen var lite av startskottet och nu ska vi fortsätta skapa Sveriges attraktivaste alpina anläggning både för skidentusiaster och för investerare, säger Kevin Kirk.

Vissa av de nybyggda lägenheterna kommer att säljas som bostadsrätter.