Första spadtaget för Disabs nya produktionshall i Eslöv

Illustration: Disab

Nyligen togs det allra första spadtaget för Disabs nya produktionshall i Eslöv. En milstolpe för Disabs målsättning att fördubbla sin produktionskapacitet. Den nya produktionshallen förväntas vara i fullt bruk innan årsskiftet 2021/22.

Spadtag med historiska grävare

Disab Vacuum Technology AB, tillverkare av vakuumlastare och grävsugare, och den upphandlade entreprenören MTA tog tillsammans med representanter från Eslövs kommun det första symboliska spadtaget för Disabs nya produktionshall fredagen den 7 maj. Lokalerna där Disab bedriver sin verksamhet är från 1970-talet och tillhörde en gång i tiden grävmaskinsföretaget Åkerman. 1999 flyttade DISAB in och tog över lokalerna från Åkerman.

”Det här är efterlängtat och en glädjande satsning för att nå vår vision om att dubbla produktionskapaciteten till 2025, förklarar Mats Lindskog CEO för Disab-koncernen. För att uppnå vårt mål behöver vi öka vår produktionsyta”, förklarar Mats.

 

bild
Ett första spadtag för DISABs nya produktionshall i Eslöv. Bild: Disab

Byggprocessen

Det är inte enbart en ny produktionshall som byggs utan redan idag kan man skymta den nya plåthallen på 600 m2 som byggts för att optimera hanteringen och lagerföringen av allt material som krävs för att bygga vakuumlastarna. I november 2021 förväntas den 1700 m2 nya produktionshallen stå färdig.

”Vi tycker självklart det är mycket positivt att Disab väljer att utöka sin verksamhet och vi är stolta över att företaget väljer att satsa i Eslövs kommun, säger Lars Persson, Näringslivschef Eslövs kommun. Det är alltid uppmuntrande att se våra lokala företag växa och DISAB har haft en väldigt fin utvecklingskurva de senaste åren”, menar Lars.

Mats avslutar med kommentaren ”Vi trivs mycket bra här i Eslöv och vår målsättning är att fortsätta växa de kommande åren. Den här nya produktionshallen är en milstolpe för att nå vårt långsiktiga mål.”