Ett unikt techhus växer fram på första parkett i Helsingborg

Pressbild: Wihlborgs/mynewsdesk

Voilà Prisma! Det har väl knappast undgått någon att vi just nu bygger en av Sveriges finaste kontorsfastigheter på ett svårslaget läge - mitt i nya Oceanhamnen i Helsingborg. Med Hetch i centrum kommer det skapas en spännande blandning av både startups och etablerade bolag i huset.

Ett hus skapat för att attrahera och inspirera

Prisma blir ett alldeles unikt kontorshus med 11 000 m² kontor på första parkett, precis vid havet med milsvid utsikt över Öresund, ritat av Erik Guidice Architects med kontor i Paris, Malmö och Stockholm. Här kommer ingenting vara som förut. Och det är det som är hela idén. Prisma blir kontorshuset som är motsatsen till lagom – ett hus skapat för att attrahera och inspirera människorna som rör sig i huset. En blivande stadsikon i Helsingborg, lika överraskande på insidan som på utsidan med sitt sofistikerade formspråk och sitt enorma ljusinsläpp. Helt enkelt en unik byggnad med eget liv och massor av innovation.

Techhubben Hetch blir navet i Prisma

Utan överdrift kan man säga att Helsingborgsföretaget Hetch har fått en flygande start. Hetch är techhubben som gör det möjligt för startups, snabbväxande techbolag och större etablerade företag att få stöd och möjlighet att bli ännu bättre på utveckling och innovation. Hetch startade i somras och sitter just nu i tillfälliga lokaler på Järnvägsgatan i centrala Helsingborg. Vid årsskiftet 2020/2021 flyttar de in i på 1 900 m² i Prisma, med option på ytterligare 1 800 m², och blir navet i huset.

-  Vår vision är att Prisma ska bli ett techhus där Hetch blir ett nav som också ger mervärden till andra företag i huset. Men Hetch är mycket mer än så – det är en viktig satsning för staden Helsingborg och utvecklingen av näringslivet här. Genom att Hetch också kommer att driva välkomstservice och en meeting point får vi dessutom en levande bottenvåning i huset, vilket blir till glädje för alla som arbetar och bor i Oceanhamnen, säger Jan-Erik Johansson, fastighetschef på Wihlborgs i Helsingborg.