OBOS expanderar - Nybyggnation i Täby Park

Gatuvy Täby Park

OBOS planerar att bygga ungefär 35 lägenheter i Täby Park, ett område som OBOS nyligen förvärvade byggrätter från Skanska för. Täby Park är en modern och miljövänlig stadsdel i Täby som snabbt växer och utvecklas.

Lina Brantemark, affärsutvecklingschef på OBOS, uttrycker sin glädje över de nya planerna i Täby Park. OBOS har flera byggprojekt i Täby och anser att Täby Park har stor potential, vilket kommer att tilltala många av deras medlemmar.

Täby Park har hälsat sina första invånare välkomna till nybyggda bostäder sedan våren 2020, och invånarantalet har sedan dess ökat till över 2 000. Området erbjuder både lägenheter, radhus och kommersiella lokaler av olika storlekar.

OBOS planerar att bygga sina lägenheter mellan två parker i området. Vissa lägenheter kommer att erbjudas med OBOS Deläga, vilket innebär att köparen äger minst halva bostaden medan resten ägs tillsammans med OBOS. Detta gör det möjligt för köpare att minska både lån och kontantinsats med upp till 50 procent.

Brantemark framhäver OBOS långsiktiga perspektiv som en ledande bostadsutvecklare i Norge och Sverige, även i osäkra tider. Målet är att få ett beviljat bygglov inom sex månader för att kunna påbörja byggnationen i början av 2025.