Serneke samarbetar med Plant för hållbarhet

Foto: Noah Buscher / Unsplash

I en tid där byggbranschen står inför stora miljöutmaningar och ökade hållbarhetskrav har Serneke valt att samarbeta med det svenska proptech-företaget Plant.

"Detta är avgörande för att vi ska kunna nå våra klimatmål och säkerställa att våra byggprocesser är så miljövänliga som möjligt," säger Rasmus Strinsjö, klimatledare på Serneke Sverige AB.

Det långsiktiga partnerskapet, initialt på tre år med möjlighet till förlängning med ytterligare två år, är en viktig milstolpe för både Serneke och Plant. Detta partnerskap representerar inte bara ett stort steg i Sernekes digitaliseringsresa utan också Plants första stora specialanpassade företagslösning.

Serneke har länge sökt digitala lösningar för att effektivisera och förenkla arbetet med klimatberäkning och klimatoptimering i byggprojekt. Genom Plants avancerade och automatiserade mjukvaruplattform får Serneke tillgång till specialanpassade lösningar som möjliggör konkret minskning av klimatavtrycket i projekten.

"Med Plants verktyg kan vi göra detaljerade klimatberäkningar för varje projekt, vilket är avgörande för att nå våra klimatmål och säkerställa att våra byggprocesser är så miljövänliga som möjligt," tillägger Rasmus Strinsjö.

"Detta partnerskap med Plant är en central del av vår strategi för hållbarhet och digitalisering. Genom att integrera Plants lösningar i våra processer tar vi ett stort steg framåt i vår strävan att leda inom hållbar stadsutveckling och byggande," säger Mikael Hultqvist, VD för Serneke Sverige AB.

Pelle Tunell, medgrundare och VD för Plant, framhåller: "Det är en ära att Serneke har valt vår teknologi för att förverkliga sin vision om en mer hållbar byggbransch. Vårt samarbete är inte bara ett framsteg för Serneke utan för hela sektorn, då vi tillsammans sätter nya standarder för miljöansvar och innovation. Att detta är vårt första stora företagsavtal med ett svenskt byggbolag visar potentialen i vår lösning."

Samarbetet mellan Plant och Serneke illustrerar hur svenska företag kan leda branschförändringar genom att kombinera byggkunskap med den senaste digitala teknologin. Partnerskapet stärker båda företagens positioner som ledande inom hållbar och innovativ byggindustri.