Hållbar Tekniks keramiska golvlack förseglar ytan på ett sätt som saknar motsvarighet på den svenska marknaden

”Inom några år kommer golvrenovering att vara alternativ ett och golvbyte alternativ två!”

För grundarna av Hållbar Teknik är det en självklarhet att jobba med golvrenovering i stället för att friskt material hamnar på soptippen. När det norrländska bolaget grundades i Umeå 2015 så var cirkuläritet förvisso ett vedertaget begrepp, men tanken på återbruk även på golvytor var dock banbrytande! Fast beslutna att hitta en teknik och produkt för att ersätta traditionell golvhantering kom grundarna i kontakt med en keramisk lack som hade dom rätta egenskaperna.

bild
Före och efter golvrenovering.

Lacken fungerar på alla typer av ytor, från linoleum till plastmatta, trä och gummigolv. Keramiken i lacken skapar en unik slittålig yta och förlänger livslängden på det befintliga golvet – ”Det är hemligheten till varför våra golv håller så bra. Vi är dom enda som lämnar en genomnötningsgaranti på tio år.” Säger Andreas Bodén VD på Hållbar Teknik, och tillägger att dom flesta golv kommer att hålla betydligt längre än de tio garantiåren. Med tiden har bolaget utvecklat en unik kunskap om hur ett tillsynes slitet golv förvandlas till en snygg, funktionell och hållbar yta. Ett hantverk som har tagit många år att bygga upp.

Idag jobbar bolaget med ett nittiotal kommuner runt om i Sverige såväl som regioner och statliga bolag. Förutom den ekonomiska uppsidan så genererar den här metoden ca. 90% lägre CO2 i jämförelse med golvbyte. För Hållbar Teknik och VD Andreas Bodén är utvecklingen när det gäller golvhantering glasklar. – ”Inom några år kommer renovering att vara alternativ ett och golvbyte alternativ två. Så ser trenden ut och det går väldigt fort! Varje år byts fortfarande många golv ut helt i onödan. Vår metod gör att du praktiskt taget aldrig behöver byta golv.”

Besök Hållbar Teknik på Hemsidan eller Linkedin 

bild